Ontdek Natuurlijk Leiderschap

Boeken over Natuurlijk Leiderschap:

2boeken

Marie-Louise van Mourik deelt haar ervaring:

ML en quote

Meer reisverhalen:

gaat het wel zo goed

Een échte leider? Da’s natuurlijk iemand die…

Waaraan herken jij nou een echte leider? Zie je dan iemand voor je die precies weet hoe het moet? Een generaal die voor de troepen uit loopt? Een authentiek mensenmens of toch eerder een held met bovenmenselijke krachten? Vraag je naar leiderschap, dan krijg je bijna evenveel antwoorden als het aantal mensen dat je spreekt. Je kunt er boekenkasten mee vullen, en tóch voegen wij op daar nog twee prachtige uitgaven aan toe:

Wat je ziet, doe je zelf  zeven wegwijzers voor natuurlijk leiderschap    Margon van Toor & Erna ter Weele

Samenhang in samenwerken  Hoe Natuurlijk Leiderschap onze organisatie versterkt    Marie-Louise van Mourik & Esther Daniels

Juist in deze tijd relevant

Deze tijd vraagt om in het ‘niet-weten’ te kunnen zijn. Het oude is er niet meer en van het nieuwe kunnen we ons nog geen voorstelling maken. Het is ‘het grote ertussen’. Een lastige plek die veel van ons vraagt. De roep om heldere kaders, meer samenwerking en resultaat klinkt overal, dat vraagt leiderschap. Wat je ziet, doe je zelf  laat zien dat het antwoord hierop niet ligt buiten onszelf maar in onszelf. Wat doe jij als het spannend wordt, en wat vermijd je liever? Juist nu is er ruimte om op zoek te gaan naar onze eigen waarheid. En hoe mooie is: die schuilt vaak niet in het luidkeels verkondigen van meningen of stellige argumenten, maar nu in de stilte. Het is de stilte voor de storm, de chaos voor de nieuwe orde, het luisteren naar de verwarring om tot zekerheid te komen. Deze tijd vraagt om natuurlijk leiderschap.

Gaat het wel zo goed als je zou willen?

Vanuit deze centrale vraag lezen Wat je ziet, doe je zelf  &  Samenhang in samenwerken als praktische reisgids en inspirerende casebeschrijving voor Natuurlijk Leiderschap. Geschreven voor iedere professional die met een goed plan en een goed team de volgende stap wil maken. Maar ook voor hen die overtuigingen en inzichten over hun eigen leiderschap willen toetsen en een eigen koers wil varen. Gaat het zo goed als je zou willen in jouw organisatie of team? En ben jij wel zo’n goede leider als je zou willen?

Bestel jouw boeken hier

voorkantwatjeziet

Wat je ziet, doe je zelf

ZEVEN WEGWIJZERS VOOR NATUURLIJK LEIDERSCHAP

Erna ter Weele en Margon van Toor nemen ons mee op een avontuurlijke reis door de wereld van Natuurlijk Leiderschap. Hun boek is geschreven als een reisgids, met zeven uitgebreid beschreven wegwijzers die je helpen om jouw eigen koers te varen in een snel veranderende omgeving. Modellen en theorieën worden afgewisseld met persoonlijke interviews, waarin bekende en minder bekende leiders hun visie geven op Natuurlijk Leiderschap. Dit boek is als een spiegel: je krijgt verrassende invalshoeken om naar jezelf te kijken, slimme ideeën om effectiever samen te werken en concrete handvatten om het anders te doen. Even inspirerend als confronterend, dus: wie durft?

voorkant samenhang

Samenhang in samenwerken

HOE NATUURLIJK LEIDERSCHAP ONZE ORGANISATIE VERSTERKT

Als de definitie van Natuurlijk Leiderschap helder is, hoe vertaal je deze dan naar een organisatie die met beide benen op de grond en midden in de samenleving staat? Waar de dagelijkse hectiek altijd voordringt en zo het ritme van de samenwerking bepaalt? Junis Kinderopvang maakte een bewuste keuze om haar verbindende visie op leiderschap stapsgewijs te integreren in de organisatiecultuur. Directeur-bestuurder Marie-Louise van Mourik beschrijft in dit boek de aanloop, het programma, de aanpak en vooral de meerwaarde van Natuurlijk Leiderschap. Een praktijkvoorbeeld dat de theorie tot leven wekt, en waar medewerkers hun ervaringen en inzichten eerlijk met ons delen.

logo-verbeelders-van-verandering

definitieNL

Junis logo_def

Meer weten over Verbeelders van verandering of Junis Kinderopvang, ga dan naar onze organisatiewebsites of neem hier contact met ons op.